Hoppa till sidans innehåll

Tufft läge oroar inte Länn

19 OKT 2017 08:52
  • Uppdaterad: 27 DEC 2017 12:57

När hockeytvåan går in i sin sista halva måste Linden ovillkorligen förbättra tabellpositionen med åtminstone ett hack för att nå Alltvåan om drygt en månad.
Just nu är Segeltorp ovanför strecket, två poäng före Eskilstunas iskrigare.
Avståndet är dock inte avskräckande för tränaren Gustaf Länn, ständigt lika optimistisk.
- Med tanke på alla skador har vi gjort det riktigt bra och inom kort räknar jag med att flera spelare är tillbaka. Vi ska ha en god chans att nå Alltvåan, jämfört med  förra säsongen är vi i nuläget bara två poäng sämre.

Sju matcher återstår och självförtroendet i laget stärktes av den solklara 6-1-segern mot Värmdö förra fredagen. Sitter med andra ord bra i ryggen när Flemingsberg kommer på besök under fredagskvällen. Seger i sudden death i premiären på bortais efter sen kvittering gladde förstås då men sedan har det knappast gått på räls. När mer än en handfull av de bättre är borta är det inte lätt att prestera.
- Från sidan kanske det sett ut som dålig inställning ibland men det har i så fall varit en synvilla. Killarna har gjort så gott de kunnat men att sakna exempelvis Jesper Karlsson, Micke Bernergård och Andrés Staforelli vars blotta närvaro skapar energi har varit besvärligt. Jesper Linds frånvaro har förstås också varit ett stort avbräck, dessbättre är han rejält på gång igen.

Den reslige och pilsnabbe centern sprudlade av spelglädje mot Värmdö och bokfördes för två fullträffar. Träningarna efter segermatchen har lyft honom framåt ytterligare.
Gustaf Länn är i stort sett nöjd med vad Linden åstadkommit efter de tuffa förutsättningarna.
- Jag ser egentligen bara en plump, det var onödigt att tappa poäng mot Nynäshamn. I övrigt inget att anmärka på och vi har gjort näst flest mål i serien i spel fem mot fem. Bara Flemingsberg är bättre på den punkten så det gäller att se upp nu.

Att spela fysisk hockey tar på krafterna, när Linden kunnat mönstra fyra anfallsformationer, som mot Värmdö, går det aningen lättare.
- Det är stor skillnad, förklarar Gustaf som efter Värmdö-fighten gladdes åt att juniorbacken Gustav Eriksson, som lånats in från Arboga och som bara spelat en träningsmatch för västmanlänningarna, visade upp ett moget spel och bidrog till effektivt försvarsarbete. Han är given framöver även när Kim Näslund och Jim Gustafsson är tillbaka.

Sju omgångar återstår och Linden spelar fyra dessa på bortaplan. Förhoppningsvis med starkare trupp inom synhåll, förstärkningarna behövs.
- Absolut. Och presterar vi sedan på den nivå som jag vet att vi kan är jag inte orolig, försäkrar Länn. Det finns i alla fall än så länge ingen anledning att sikta på annat än division 1.

Skulle Linden trots allt bomma Alltvåan finns en "reservmöjlighet" genom att vinna Fortsättningsserien och sedan via playoff ta sig till kvalserien.
Men vi håller förstås tummarna för att laget ska slippa den nervösa "bakvägen".

NALLE WEINSTOCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info