Hoppa till sidans innehåll

Nico Surenkin ny huvudtränare för Lindens A-lag säsongen 2022-2023

04 MAJ 2022 12:08
  • Skapad: 04 MAJ 2022 12:08

Vi är väldigt glada att nu kunna presentera kommande säsongs huvudtränare för representationslaget. Det är en ytterst spännande tränare som vi hoppas ska utveckla våra spelare och sedermera ta nästa steg i vår satsning att bli ett topplag i hockeyettan.
För att hänga med i utvecklingen i Hockeyettan som blivit mer och mer professionell de senaste säsongerna har nu klubben tagit ett beslut att heltidsanställa en huvudtränare. Valet föll på >> Nico Surenkin från Helsingfors som vi fått väldigt goda vitsord om. Nico är en person som brinner för ishockey och ser detta som en utmaning i sin tränarkarriär.
    Nico är 32 år men har trots sin ringa ålder redan hunnit med att representera de finska föreningarna Ilves och Espoo Bluus som ungdoms- och juniortränare, senaste säsongen var han assisterande tränare i topplaget Vimmerby Hockey i Hockeyettan södra.

Sportchefen Krister Cederberg kommenterar nye tränaren:
- Det var länge sedan vi hade en heltidsanställd hockeytränare i klubben. Att jobba med spelarutveckling kräver sin tid och vi behöver hänga med i utvecklingen om vi ska vara ett lag i Hockeyettan som strävar efter att bli ett topplag.
Nico Surenkin är en ung finländare som vi fått goda referenser på. Vi får hit en analytisk tränare som vill att laget ska äga mycket puck. Han är taktiskt lagd och det ska bli spännande att få se vad han och övriga tränarstaben kan få ut av laget. I Vimmerby hade han ansvar för boxplay, backar och gjorde det mycket bra.
    Vi är övertygade om att Nico tillsammans med övriga tränarteam kommer utveckla laget och individen till att ta nästa steg i Hockeyettan. Övriga tränare kommer att presenteras längre fram.
Vi hälsar Nico välkommen till klubben!

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info