Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Nytt år och äntligen har vi kunnat lägga det genomtråkiga 2020 bakom oss. Idrottsåret 2021 innebär inte bara arbete med att ställa om och hitta vägen tillbaka till det mer normala idrottandet igen.
 
Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020.
 
Glädjande siffror visar att antalet hjärnskakningar fortsätter att minska i svensk ishockey. Gedigen information och utbildning i kombination med utredningar av risk-och skyddsfaktorer har gett resultat.
 
Svenska Ishockeyförbundet har idag beslutat om en omställning och gör ändringar i seriebestämmelserna för säsongen 2020/2021.
 
Här hittar du sändningstiderna för Juniorkronornas matcher under JVM i Kanada. Mästerskapet spelas mellan 25 december – 5 januari.
 
Regeringen har rekommenderat att alla kommunala idrottshallar och annan ej nödvändig verksamhet ska stängas till den 24:e januari.
 
Det är utmanande tider. Och har varit det hela hockeyåret 2020. Nu kan vi äntligen lägga det till handlingarna, och hoppas på ett bättre 2021.
 
Idag meddelade IIHF att Juniorkronornas karantän är avslutad och laget får nu lämna sina hotellrum i Edmonton.
 

SIF kommenterar

(2020-12-18 20:02)
Med anledning av regeringens presskonferens har Svenska Ishockeyförbundet påbörjat ett arbete kring hur de nya restriktionerna påverkar ishockeyn.
 
IIHF har meddelat Svenska Ishockeyförbundet och Juniorkronorna att perioden i karantän förlängs till den 21 december. Förlängningen sker med anledning av att två ledare visat positivt resultat på covid-tester genomförda på flygplatsen i Edmonton.
 
Svenska Ishockeyförbundet har de senaste dagarna arbetat intensivt med att samla in information om misstänkt matchfixning i matchen mellan Björklöven – Mora. Inga misstankar om matchfixning i matchen kvarstår.
 
Anders Eriksén och Jason Pietrzykowski har godkänts att delta under JVM i Kanada. Under gårdagen meddelades SIF, via IIHF, att inga fler ledare kan ansluta till laget.
 
Sedan tidigare har tre personer i Juniorkronornas ledarstab testats positivt för covid-19. Efter veckans andra testning har också Nizze Landén, målvaktstränare, fått ett positivt testsvar.
 
Med anledning av den konstaterade smittan i Juniorkronornas ledarstab har Svenska Ishockeyförbundet valt att kalla in Anders Eriksén, förbundskapten för Team 18/Småkronorna till lägret i Sundsvall.
 
Under tisdagen har vi nåtts av beskedet att ledare i Juniorkronorna fått positiva svar på covid-tester som genomförts. Bland de smittade finns förbundskapten Tomas Montén. SIF jobbar nu på en lösning för att komplettera ledarstaben.
 

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quicknet.se

Se all info